Op wat moet je letten bij de aankoop van een tweedehands laptop?

tweedehands laptop

Ben je aan een nieuwe of een tweede laptop toe en is je budget beperkt? Zoek dan online naar een goede tweedehands laptop. Wanneer je de nodige tijd neemt en de meest interessante aanbiedingen vergelijkt kun je zeker een goede gebruikte laptop op de kop tikken. Maar op wat moet je allemaal letten om een miskoop te voorkomen?

Gebruiksvriendelijk

Met een laptop gaat je computer overal met je mee. Ongebruikt neemt hij weinig plaats in. Laptops hebben diverse mogelijkheden. De keuze van tweedehands laptops hangt grotendeels af van waar je hem wilt voor gebruiken. Wanneer je een laptop vooral gebruikt voor je hobby’s heb je een andere nodig dan een voor je professionele bezigheden.

Zo kies je een goede gebruikte laptop

Een goede tweedehands laptop koop je niet zomaar. Hij moet aan enkele belangrijke voorwaarden voldoen. Let bij het kiezen van een goede tweedehands laptop vooral op de:

  • Schermgrootte
  • Besturingssysteem
  • Processor
  • Opslagcapaciteit
  • Werkgeheugen

Een goede tweedehands laptop met geschikte schermgrootte

De schermgrootte van laptops wordt weergegeven in inches. Die komt overeen met 2,5 centimeter. Voor een laptop met een scherm van 10 inch betekent dit dus een schermdiagonaal van 25 centimeter.

Het besturingssysteem

De meest gebruikte besturingssystemen zijn Windows van Microsoft en MAC OS van Apple. Je keuze hangt vooral van je persoonlijke voorkeur af, maar op een standaard laptop kun je geen MAC OS installeren.

De juiste Processor

De processor maakt de nodige berekeningen voor je laptop. Computers beschikken vaak over meerdere kernen in hun processor, waardoor ze sneller meerdere opdrachten kunnen uitvoeren.

De opslagcapaciteit

Die geeft aan hoeveel informatie kan opgeslagen worden. Hoe groter de capaciteit hoe meer je op je computer of laptop kunt opslagen.  Naast de traditionele harde schijven zijn er ook SSD- kaarten, die je laptop beter doen presteren.

Werkgeheugen

Dit wordt gebruikt om informatie kortstondig op te slaan. RAM bepaalt de snelheid van de laptop. Het werkgeheugen wordt uitgedrukt in bytes en varieert bij laptops van twee tot 32 GB.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *