Wat is dry needling en met welke klachten word je geholpen?

Dry needling Den bosch

Met dry needling wil de therapeut die “triggerpoints” uitschakelen die verantwoordelijk zijn voor veel voorkomende  myofasciale pijn. Daardoor is dry needling vooral geschikt voor de behandeling van pijnlijke spieren en gewrichten. Het triggerpoint is een klein hard oppervlak van de spier dat meestal heftige uitstralende pijnklachten veroorzaakt. Je kunt daarvoor terecht bij revalidatie Den Bosch.

De behandeling

Tijdens zijn behandeling maakt de therapeut gebruik van een droge, dunne acupunctuurnaalden. Daarmee worden pijnlijke spieren en gewrichten aangeprikt.  De aanraking van het triggerpoint veroorzaakt vaak een korte pijn, vergelijkbaar een kleine elektrische schok of spierkramp. De therapeut beweegt de naald op en neer om zoveel mogelijk vezels te bereiken. Tijdens het prikken kun je soms de uitstralende pijn voelen. Na de behandeling kan de spier gevoelig, stijf of beurs aanvoelen, maar dit verdwijnt spontaan na gemiddeld twee dagen.

Spierspanning en pijn dalen

Je spierspanning daalt geleidelijk aan. Dat verzacht op zijn beurt je spier en- of je gewrichtspijn hun beweeglijkheid verbetert. Dry needling is lijkt op acupunctuur, maar is zeker niet hetzelfde. Alleen het gebruik van naalden is gemeenschappelijk. Bij acupunctuur prikt de therapeut in je energiebanen. Dat is dry needling dus niet het geval. Hij behandelt namelijk dus de triggerpoints in je spieren die de pijn veroorzaken. Dry needling is een doeltreffende therapie die alleen door geschoolde en ervaren fysiotherapeuten wordt uitgevoerd zoals bij fysiotherapie Den Bosch

Dry needling geschikt voor allerlei pijnklachten

Een dry needling behandeling is vooral geschikt voor pijnklachten veroorzaakt door triggerpoints. We denken hierbij vooral aan :

  • Pijnlijke spieren en gewrichten
  • Allerlei schouder-, knie- en heupklachten
  • Aandoeningen van de wervelkolom
  • Rug- en nekpijn
  • Tennisarm en golfersarm
  • hoofdpijn

Voordelen van dry needling

Dry needling is opvallend doeltreffend. Het verzacht bijna onmiddellijk je pijn en bevordert je spierfunctie. Ontspannen spieren vergroten je beweeglijkheid en je kracht en verbeteren je coördinatie. Woon je in de regio Den Bosch en raak je maar niet verlost van je spier- of gewrichtspijn? Dan brengt dry needling Den Boch   wellicht de oplossing

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *